Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  10/01/2023
Data da última atualização:  10/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  EVANGELISTA, J. S. P. C.; PEIXOTO, M. A.; COELHO, I.; ALVES, R.; RESENDE, M. D. V. de; SILVA, F. F. e; LAVIOLA, B.; BHERING, L. L.
Afiliação:  JENIFFER SANTANA PINTO COELHO EVANGELISTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARCOS ANTONIO PEIXOTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; IGOR COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; RODRIGO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPCa; FABYANO FONSECA E SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; BRUNO LAVIOLA, EMBRAPA AGROENERGIA; LEONARDO LOPES BHERING, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Genetic evaluation and selection in jatropha curcas through frequentist and bayesian inferences.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Bragantia, v. 81, 2022.
Páginas:  12 p.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1678-4499.20210262
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An accurate and efficient statistical method for genetic evaluation is a key requirement for progress in any breeding program. Thus, the present study aimed to evaluate the performance of Frequentist and Bayesian inferences for repeated measures analysis in Jatropha curcas breeding. To this end, 730 individuals from 73 half-sib families were evaluated for grain yield trait, over six crop years. Frequentist and Bayesian analyses were made considering repeatability models with different residual variance structures. Variance components were estimated through restricted maximum likelihood (REML) and Markov Chain Monte Carlo (MCMC). Genetic values were predicted through best linear unbiased prediction (BLUP) and estimated through MCMC. Variance components and genetic and non-genetic parameters estimated by the Frequentist inference presented values similar to those estimated by the Bayesian inference. The selective accuracy presented high magnitude (0.84) by the Frequentist and Bayesian inferences, indicating high reliability. Confidence and highest posterior density (HPD) intervals were similar for the genetic parameters, however the HPD intervals range was slightly short. This study highlighted the importance of testing the residual variance structure and pointed out that the Frequentist and Bayesian inferences presented similar results when using non-informative prior. Then, both inferences can be efficiently applied in Jatropha curcas breeding.
Thesaurus Nal:  Bayesian theory; Genetic variance; Jatropha; Plant breeding; Plant selection guides.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150826/1/Genetic-evaluation-and-selection.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1666 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/09/2019
Data da última atualização:  03/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LAZZAROTTO, M.; NACHTIGALL, F. F.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; LAZZAROTTO, M.
Afiliação:  Márcio Lazzarotto, UFRGS; Francine Furtado Nachtigall, Inmetro SUR-RS; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Mestranda da UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF.
Título:  Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019.
DOI:  10.1007/s10973-019-08205-9
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Solid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines.
Palavras-Chave:  x.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56953 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional